for tHosE yg nak koMen kat blog-akma nih...silEr leR klik kat READ USER'S COMMENT....TQ!!



Bersawang dan episod I further study

salam....


ya Allah berkurun lama blog ini tidak diupdate...hanya sempat beberapa kali view....
lastly i was posted about cameron highlast almost 3 years ago....memang bersawang betul laman sesawang ku ini....

actually sejak berjinak dengan biznes.....memang tak sempat nak update blog personal...blog my baby pon hanya sekadar view (my baby ke?now afham dah 4 tahun laaaa...dah ke sekolah tadika bendahara) hehe...
bila start biz onl9...memang fokus kat biz...nak cari income lebih....but pada sept 2012 i decided to continue study...mula2 (nak start bercerita dah si akma ni) hehehe....starting plan nak sambung master in education kat UTHM ngan cik mashiroh....kawan kerja MID....dah reg...dah labur rm1k gak untuk registration..dah la ke johor nun disana..sambil2 berjalan umah abang di J.B....

lepas pergi kelas 1x....my class kat temerloh tau..amik masa 2jam dari umah di ceneh baru, kemaman..if speed up boleh laa sejam setengah kot lalu highway....pernah pergi kelas hari sabtu 1 whole day...ahad pujuk lecturer x yah adakan kelas...habiskan silibus in one day....dari 8am sampai ke malam....malamnya terus balik...ya Allah hanya tuhan yang tahu kepenatan dan kemengantukan melanda..

kelas tu seronok actually.....akak2 dan abang2 dalam kelas kat sek men teknik temerloh sangat baik..supportive...2-3 orang offer ajak tidur umah dorang..ya Allah baiknya dorang....memang rugi if aku berhenti master edu ni...tapi jauhhhh..

one day...ada tanya pendapat kak ma (nama akma gak) my senior in USM dulu..she's actually my bro's friend in sec school...but kampung sebelah menyebelah....jadi cam kakak angkat plak....dia sangat helpfull..baik hati...hehhehe (kak ma terasa nak banjer sayer x?) hehehe...dia dah ada master..sekarang masih dalam PHD rasanya & if not mistaken she & her family will fly to japan about 6 months ....lama x tanya 'kabo' daripadanya.....dia nasihatkan better sambung dari degree..bcoz my degree in comp. science so i start searching n google about masters dalam related field....

alhamdulillah terfikir dan terjumpa UMP..da most and da nearest ngan my home sweet home..kemaman-gambang ambil masa 1jam la lebih kurang....kalau speedy 45 minit dah sampai tapi fobia dah 1x kena saman speed trap uwaaaaaaa.....x suke..xsuke....

alhamdulillah di saat dan ketika aku menulis.....dah tamat belajar kat UMP gambang pahang and perhaps my convo is on october 2014 (yearly convocation, dulu masa USM 2x setahun)...seronok sangat belajar kat UMP guys....saper yang berhajat nak further study..jom study kat UMP (acehhh macam promoter ump lak, no commision is given) hahhaa...

setahun tengah akma habis master..actually lecturers nasihatkan amik 2 tahun = 4 sem ...tapi saje la nak habiskan awal since keje x berat sangat.....then if u olls nak tahu...tahun lepas on Jan 2013 i decided to resign....so resign la ..berat hati...sayang nak tinggal tempat kerja yang dah hampir 5 tahun kerja situ....tapi apakan daya ada la sedikit isu dan menyebabkan aku bertekad nak resign & ada onl9 biz...alhamdulillah ada sedikit rezeki untuk aku dan family..


alahai melalut plak cik kem ni (panggilan oleh huda dan zie kawan baru sama2 suri rumah yang sporting morting gitu) hehehe...ok yer.....so next chapter i will share with u about research methodology (RM)..kecian my fren shiroh yang mintak sedikit tips untuk wat proposal sem ni..and also my sis nai yang nak ajar student form 6 about research and the report look alike simple thesis la......

Macam happy ke si akma ni?inshaAllah terasa happy sebab dah habis belajar..alhamdulillah...yahooooo...tapi perjalanan masih jauh......semoga Allah permudahkan semuanya amin...

ok end...salam (*_*)

0 comments:



Post a Comment